Aktualizacja Moodle

Aktualizacja Moodle

by Robert Gajewski -
Number of replies: 0

Szanowni Państwo,
Uprzejmie informuję, że w wyniku prac przeprowadzonych przez Sekcję Systemów Informatycznych Działu Zarządzania Projektami i Systemami Informatycznymi Moodle został uaktualniony do najnowszej stabilnej wersji. Za perfekcyjnie wykonane prace serdecznie dziękuję wszystkim zaangażowanym w sprawę osobom. 
Najnowsza wersja Moodle wymagała uruchomienia usługi cron. Przez dwanaście lat była ona wyłączona. Jednym z następstw tego faktu jest automatyczna wysyłka do koordynatorów i prowadzących kursy maila zatytułowanego "Studenci zagrożeni na kursie...". Nie powinno to nikogo dziwić - systemy informatyczne wysyłają do nas różne komunikaty. Uwielbiany przez wszystkich dydaktyczny okręt flagowy uczelni czyli Teams wysłał do mnie 59 (słownie: pięćdziesiąt dziewięć) maili i jakoś muszę z tym żyć, czyż nie? Informuję jednocześnie, że uczelniany Moodle, którego najprawdopodobniej już niedługo będziemy musieli zgodnie pokochać tak jak Teams także wysyła podobne informacje. Warto się więc przyzwyczaić...
Na zakończenie oświadczam, że nie jestem odpowiedzialny za polonizację Moodle. Tekst Cześć Robert wysłany przez portal nie jest dla mnie w żaden sposób obraźliwy. Jest to kalka angielskiego Dear Robert, naturalnego sposobu wzajemnego zwracania się do siebie w zachodniej cywilizacji, do której przecież chyba należymy.
Z poważaniem
R. Robert Gajewski