Szanowni Państwo,
W ślad za moim osobistym listem do społeczności nauczycieli akademickich wydziału wysłanym w piątek 20.03, zainspirowany, zachęcony i zmotywowany pismem Pana Dziekana z niedzieli 22.03 informuję wszystkich, że nadal będę życzliwie i cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania dotyczące portalu edukacyjnego, czyli platformy Moodle, tworzenia materiałów multimedialnych w postaci filmów i ich umieszczania na YouTube a także prowadzenia wideokonferencji z wykorzystaniem platformy Zoom. Proszę o zadawanie mi pytań przez forum kursu Zdalni i zdolni, po uprzednim wysłaniu do mnie maila z deklaracją woli zapisania się na kurs.
Jednocześnie oświadczam, że z niekłamaną ulgą i radością przyjąłem wtorkowy precyzyjny komunikat Działu Zarządzania Projektami i Systemami Informatycznymi dotyczący logowania do portalu edukacyjnego. Ilekroć pisałem, że nie mogę pomóc w rozwiązaniu problemu logowania obawiałem się naturalnej wątpliwości – nie może czy nie chce? Nie używam oprogramowania Microsoft Teams – proszę więc nie zadawać mi pytań w tej sprawie. Nie zajmuję się także w żaden instytucjonalny sposób „planami realizacji zdalnej zajęć” poza moim własnym planem, ale oczywiście służę pomocą w zdalnej realizacji zajęć. Nie jestem także w stanie pomóc w technicznych problemach z mikrofonami, kamerami i komputerami.
Na koniec deklaruję do końca stanu epidemicznego i pandemii albo innego końca, na przykład technicznej możliwości korzystania z Zoom, prowadzić w dni robocze, czyli od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 półgodzinne wideo konsultacje, gdzie w ramach kursu Zdalni i zdolni na żywo będę odpowiadał na wszystkie pytania i wątpliwości. Konsultacje te będą nagrywane tak aby powiększać naszą bazę wiedzy na temat edukacji na odległość. Uwaga – konsultacje te zgodnie z dobrymi obyczajami akademickimi będą oczywiście dostępne także dla Studentów.
Wszystkim
życzę dużo zdrowia, spokoju i sił
Z wyrazami
szacunku
R. Robert
Gajewski